Trio pjes gratis sex apeldoorn

trio pjes gratis sex apeldoorn

...

Buitensex drenthe zoek slavin

Hee stouterds ben jij op zoek naar een wild avontuurtje met twee heerlijke temperament volle dame Hee stouterds ben jij op zoek naar ee Ben jij op zoek naa Huize Fleur uit Apeldoorn.

Porno Sletje uit Zoetermeer. Wij zoeken een lekkere trio voor in de weekenden Wij zoeken een lekkere trio voor in de w Hey mannen Heb je een drukke werk dag of heb je veel stress en wil je tijd maken om ff je te laten Hey mannen Heb je een drukke werk dag o Hai heren, wij zijn weer beschikbaar voor een lekkere pijp date met of zonder condoom..

Hai heren, wij zijn weer beschikbaar voo Ik Souhaila ben 21 jaar Wij zijn Souhaila 21 en Sidney 26 , tw Dag Geile heren, wij zijn 2 nichtjes van 23 en Wij zijn in voor super veel ook met elkaar. Dag Geile heren, wij zijn 2 nichtjes van Trio met 2 dames?

Elke man heeft de droom om seks te hebben met meerdere vrouwen. Ooit in uw leve Elke man heeft de d Leiden prive uit Leiden. Goedendag mannen Mijn naam is Samantha 21, foto 1 en 2. Ik ben van half Surinaams, half Nederla Goedendag mannen Mijn naam is Samanth Dag Lekkere geile mannen ook zo'n geile zin? Hoe geil zou het zijn door 2 vrouwen verwend te word Dag Lekkere geile mannen ook zo'n geile Hey jij daar Zin in een geile gezellige lesbische trio?

Ik Silvie en alicia doen alles met elka Hey jij daar Zin in een geile gezell Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan. Body to body massage Massage door dames Massage door paren Massagesalons Prostaat massage Tantra massage. Automonteurs Autorijles Betaling in natura Kappers Klusjes en onderhoud. Betaald sexcontact Gratis sexcontact. Voor uw en onze veiligheid en om gebruik te blijven maken van Sexjobs dient u akkoord te gaan met: Ik verklaar minimaal 18 jaar te zijn, de algemene voorwaarden van Tease Media B.

Ik verklaar hiermee dat ik het privacystatement gelezen heb. Ja, ik ga ermee akkoord. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Zo kun- nen ze deze dag geschminkt worden en er staat een springkussen naast de Grote Kerk opgesteld.

Elders in het dorp worden net als alle jaren weer oldtimers geshowd. Chou en Veene- mans hebben er zin in: Nu maar hopen dat de Eper burgers dit ook massaal gaan waarderen. Die wordt gehouden van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 mei. Je kunt ook tafels en stoelen timmeren, een vogelhuisje maken of de hut oppimpen.

Zaterdagmorgen is het afsluiten geblazen en als dat gedaan is zijn er pannenkoeken. Inschrijven kan tot uiterlijk 25 april en vanwege de veiligheid kunnen maximaal 60 kinderen deelnemen. Ook kan de organisatie nog wel hulp van vrijwilligers gebruiken.

De kosten zijn 5 euro en moeten op de eerste dag voldaan worden. Inbegrepen is het drinken en wat lekkers. Voor aanmelden en in- formatie kan men mailen naar de organisatie via huttenbouwwapen- veld gmail. Dat bracht met liedjes, sketches en confe- rences een ode aan de streektaal. Een van de oprichters, Henk Dijkslag, zorgde naast de luim voor de ernst. Wanneer we de indruk wekken dat als minder- waardig te beschouwen draaien we zelf onze cultuur de nek om.

Op de foto de mensen van het eerste uur. Een dag om alle moe- ders in het zonnetje te zetten. De wereldwinkels in de regio heb- ben de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een mooie ac- tie bedacht. Koop voor 7,50 euro aan non —food producten en maak kans op een beautybehandeling ter waarde van 50 euro. Zo heeft u een h eerlijk product in huis en maakt u kans op een fijne gezichtsbehan- deling in uw eigen woonplaats. In het studiogesprek dat Ad Spakman voert met de eigena- resse van 2eHansje vertelt ze over haar passie voor mode, die ze van jongs af aan heeft.

De dagelijkse uitzending van Portret van Maja de Zwaan is van 17 tot 24 april om Deze begint om Fotoshoot voor jonge mantelzorgers HEERDE- Zit jij op de basisschool of het vervolgonderwijs en is er bij jou thuis iemand ziek, gehandicapt of heeft een psychisch probleem, dan ben jij mantelzorger. Je vindt het meestal heel vanzelfsprekend om klaar te staan voor iemand. Dat is ook heel fijn dat je dat doet. Het kan ook best lastig zijn. Soms heb jij minder tijd voor gewone dingen zoals sport, spelen met vriendjes, huiswerk maken enz.

Om jou als jonge mantelzorgers ook eens extra aandacht te geven organiseert de Plu een fotoshoot op woensdagmiddag 29 april. Deze fotoshoot wordt door een hobbyfotograaf verzorgd. Als je het leuk vindt om een mooie foto van jezelf te laten maken, neem dan con- tact op met De Plu, tel. Opbrengst collecte EPE- De tijdens de nationale hart- week gehouden collecte voor de Ne- derlandse Hartstichting heeft in Epe ,08 euro opge- bracht. In Emst en Oene waren de bedragen respectievelijk ,72 en ,22 euro.

Deze opbrengst wordt o. Bezoekers kunnen tussen 9. Ook is er een aantrekkelijke korting op de planten en zijn er prijsjes te winnen. Het boek laat de veel- zijdigheid van éénjarigen zien en de vele verschillende toepassingsmo- gelijkheden. Daarom tonen we ook verschillende combinaties en bijvoorbeeld traditioneel opge- maakte hanging baskets.

Ze zijn makkelijk om mee te nemen en makkelijk in onderhoud. Ook daar passen we ons assortiment op aan. Ieder jaar voe- gen ze weer nieuwe soorten aan het assortiment toe. Ook de liefhebber van bijzondere kuipplanten kunnen we een heel gevarieerd assortiment aanbieden. Waar vind je b. De kwaliteit van de planten staat bij Van der Velde voorop daarom ver- kopen ze ook speciale voeding en een zelf samengestelde kwaliteits- potgrond. Doordat alles uit eigen kwekerij komt, is de kwaliteit goed tegen een aantrekkelijke prijs.

De klanten kunnen ook potten en han- ging baskets vakkundig laten op- maken. Kwekerij Van der Velde is gevestigd aan de Borchgraverweg 3a in Heerde, tel. Over iets anders praten dan fotografie en lekker eten hoort ook bij een gezellige club. Na het eten orga- niseerde de penningmeester een spannende fotoquiz. Het nieuwe seizoen voor de club start in sep- tember. Wie benieuwd is naar het programma kan kijken op www. Iedereen die van fo- tograferen houdt, is welkom om een keer gratis mee te komen doen.

De familie van Dommelen heeft een wissel- bokaal geschonken aan de club, ter ere van Dick die jaren met plezier gespeeld heeft bij JBC Epétanque. Liesbeth van Dommelen heeft de wisselbokaal zelf ontworpen en ge- maakt. De wed- strijdleiding werd deze dag verzorgd door Wim Kanselaar. Evenementenkalender EPE- Na de vouwkaart met daar- op dagattracties en horeca in de gemeente Epe heeft de Stichting Promotie Gemeente Epe nu een evenementenkalender uitgegeven.

Hierop staan alle evenementen voor de periode april tot en met juni vermeld. De kalender is vanaf heden verkrijgbaar bij de VVV in Epe en wordt in de loop van deze week verspreid bij diverse accom- modaties, horeca en winkels in de gemeente Epe. De kalender is evenals de vouwkaart gratis af te halen.

Wilt u ook uw evenement vermeld hebben op de volgende kalender? Geef dit dan door aan de VVV Epe en zij zorgen dat het evenement erop komt te staan. De aanleverdatum voor deze periode is 1 juni. Zalk- SEH ; S. Help mee met de flesseninzame- lingsactie. Kamp Haagse Kinderen is een kinderkamp dat ieder jaar georganiseerd wordt voor kinderen uit Den Haag en omgeving die niet op vakantie kunnen. Het kan zijn dat ouders daar geen geld voor heb- ben, of omdat het kind in een pleeg- gezin of opvanghuis van het Leger des Heils woont.

Ook dit jaar vie- ren de kinderen weer een week on- bezorgd vakantie bij de Zandkreek in Hattem van zaterdag 11 juli tot en met vrijdag 17 juli. Het kamp draait helemaal op vrijwilligers en is afhankelijk van financiële steun van de Gereformeerde kerk en de Hervormde kerk uit Hattem en het Leger des Heils uit Den Haag, maar ook van particuliere giften.

Daarom wordt er ieder jaar vanuit het jeugdwerk van de Protestantse Gemeente i. En daar kunt u ook uw bijdrage aan leveren. Naast de jongeren van de kerk heb- ben de jongens van s. Hatto-Heim aangegeven graag mee te helpen aan deze flessenactie, in het kader van de maatschappelijke activiteit. Op woensdag 29 april tussen Zij zullen ook bij u aan de deur komen. Lever uw lege flessen dus nog niet in, maar spaar zoveel mogelijk lege statiegeldflessen en geef ze af op de actiedag.

Mocht u 29 april niet thuis zijn en toch een bijdrage willen leveren, dan kunt u de lege statiegeldflessen ook afgeven in de Emmauskerk aan de Dorpsweg 27 te Hattem.

Dit kan vanaf nu tot en met 29 april. Wilt u op een andere manier uw bijdrage leveren of meer infor- matie over het kamp? Kijk dan op www. Van Hanze Gym Hattem hadden maar liefst 14 turn- sters zich voor deze finale geplaatst. Jeske wist kampioen te worden op het onder- deel brug en tweede op het onder- deel sprong. Jeske wist zich dan ook te plaatsen voor de districts- finale. Bij de pupillen 1 turnden Chantal de Haan en Anna van der Mark nette oefeningen.

Anna ein- digde als 10e en ook zij is door naar de districtsfinale. Pupillen 2 Noë Ansmink, Sanne van der Weide en Lara Breunis turnden met name sterk op het onderdeel vloer, Lara eindigde hier zelfs als tweede.

Lara turnde genoeg punten bij elkaar voor een felbegeerd finaleticket. Floor van der Zwaag en Yinte Mul- der turnden een goede wedstrijd. Voor Floor is het nog afwachten of dit genoeg is voor een finaleticket. Yinte plaatste zich ruimschoots als 5e voor de districtsfinale. Ju- nioren Fleur Bijsterbosch en Lilan van Pinxteren turnden goede oefe- ningen zonder grote fouten. Lilan eindigde net naast het podium op de 4e plaats en dit betekent dat ook zij doorstroomt naar de districts- finale.

Hanze Gym Hattem mag met zes turnsters aantreden tijdens de districtsfinale op 30 mei in Lelystad. Het thema zal zijn: De dienst zal worden geleid door Ds. Sonnenberg en is mede georganiseerd door de jeugd. Muzikale medewerking zal worden verleend door Revive uit Heerde.

Iedereen is van harte uit- genodigd. Met haar schimmeltje Aira reed ze twee super proeven in het L1 cat. Ze behaalden een 2e prijs met punten en een 1e prijs met punten. Op zondag 19 april werd er een indoor dres- suurwedstrijd verreden bij Rijver- eniging Levade in Wenum Wiesel. Lydian Stoop reed hier mee met haar paard Felin.

In het L1 dres- suur behaalde ze een 1e prijs met punten. In de andere proef be- haalde ze punten. Joëlle van der Haar startte met haar paard Red in het B dressuur. Ze wist maar liefst in beide proeven de 1e prijs te winnen met en punten. In dezelfde klasse reed Nathalie van Goor met haar paard Tequila naar een mooie winstpunt, namelijk punten. Hier kwam Natascha van Gortel uit Vaassen uit in de categorie cadetten en de ge- wichtsklasse kg.

En zij be- haalde een 2e plaats. Dit was haar eerste deelname aan een NK. Ze moest 3 wedstrijden spelen. De eerste 2 wedstrijden won ze beide met full ipon dit betekent dat ze in alle 3 fases punten gescoord had. De 3e wedstrijd verloor ze, en ze was al bezig zich om te kle- den toen ze terug moest komen, omdat de wedstrijd overgespeeld moest worden, er klopte iets niet met de tijd. Natascha heeft erg geno- ten samen met haar teamgenoten en tegenstanders. Gedurende twaalf avonden werd er door in totaal 36 deelnemers in een leuke sfeer gekaart om de hoofdprijs.

Aan het slot kwam Wim Mensink uit de bus als af- getekend winnaar, de voorsprong op nummer twee, Bert Meulink bedroeg maar liefst punten. Als derde eindigde Willem Eijlan- der. Alle prijswinnaars kregen hun prijs uit handen van de organisatie uitgereikt. De nieuwe competitie zal in september weer van start gaan.

Op de foto van links naar rechts: Voor Hanze Gym Hattem komen 3 damesparen in de leeftijdscategorie A jeugd uit en 1 mixed pair in het B niveau. In totaal scoorden zij ruim 50 punten, goed voor de gouden medaille en het welverdiende NK ticket. Janisha Kwakkel en Bo scoorden in totaal 49 punten, goed voor een zilveren medaille, maar net tekort voor een NK ticket, waarvoor je 50 punten moet halen. Bij de mixed pairs begonnen Carlijn Gijssendorffer en Tim van Rees ijzersterk en namen duidelijk de leiding.

Ze moesten uiteindelijk genoegen nemen met het brons. Tijdens de eerste kwalificatiewed- strijd hadden zij zich al weten te kwalificeren voor het NK en ook nu weer haalden zij ruim 50 pun- ten. In mei is er nog 1 kans voor het duo Janisha en Bo en het duo Julia en Jenae om zich te kwalificeren voor het NK in Ahoy, ze gaan hier keihard voor trainen.

Forza Fietsen uit Nunspeet komt bij u langs. De verkoopadviseur komt met de eigen ontwikkelde fietsen op locatie, zodat u meteen een proef- rit kunt maken op deze kwalitatief hoogstaande elektrische tweewie- lers.

De Nunspeetse broers speelden al een aantal jaren met het idee om voor zichzelf te beginnen. Na intensief onderzoek kwamen zij tot de con- clusie dat er een markt is voor kwa- litatief goede elektrische fietsen. De gemiddelde leeftijd van de gebrui- kers daalt steeds verder. Veel men- sen van dertig jaar en ouder stappen tegenwoordig over op een elektri- sche fiets, zeker als de af te leggen afstand groter is. Bovendien zijn de fietsen door de steeds betere technologie ook aantrekkelijker", vertellen de broers De Kievid.

De broers hebben een eigen fietsmerk ontwikkeld, genaamd Forza. Op deze manier kan de hoge kwaliteit van het product, vergelijkbaar met de gerenommeerde fietsmerken, bewaakt worden. De tweewielers gaan vanuit de fabriek rechtstreeks naar de showroom aan de Edison- weg 13 in Nunspeet. Er zijn geen tussenhandelaren bij betrokken, wat de prijs drukt. Doordat er een ruime voorraad fietsen is, zit er geen levertijd op. Mensen kun- nen na de proefrit meteen met de uitgekozen fiets wegrijden.

Forza Fietsen wil zich onderscheiden met een hoog serviceniveau. Ze komen bij u langs voor een vrijblijvende proefrit. Bovendien scheelt het hen reistijd", vertellen Klaas Jan en Hans de Kievid. Dat kunnen we doen omdat de kwaliteit gegarandeerd wordt. Wij bieden service aan huis zonder voorrijkosten.

Of u nu in Zeeland of in Friesland woont. HATTEM- Als teken van boos- heid, verdriet en onvrede hebben de cursisten van de keramiek- groep van de Stichting Welzijn Hattem vrijdag de jaarlijkse ex- positie voortijdig beëindigd in het stadhuis van Hattem. De com- motie is groot. Zij zijn het absoluut niet eens met de maatregelen die de gemeente wil nemen voor het volgende cursus- jaar.

Gevolg is dat voor men- sen met een minder groot budget het verhoogde bedrag niet meer betaalbaar is. Het niveau en de kwaliteit van de cursussen naar beneden wordt gehaald. Cursis- ten krijgen niet meer de aandacht waar zij recht op hebben.

Er wordt als- nog gehoopt op een acceptabele oplossing voor alle doelgroepen zodat een verschraling van het maatschappelijke klimaat geen kans krijgt. Het vignet Gezon- de School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewer- kers.

Met het vignet wil de school aan de kinderen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van kinderen en leerkrachten erg belangrijk vindt. De Hoge Weerd- school start op 24 augustus in het nieuwe gebouw aan de Sportlaan. Het schoolplein rond de school wordt niet een afgesloten maar een openbaar plein voor alle kinderen.

Tijdens de schooltijd is het plein al- leen voor de kinderen van de Hoge Weerdschool, maar na schooltijd is het toegankelijk voor iedereen die lekker wil komen spelen. De school gaat een YALP parkoers aanschaf- fen. Met het organiseren van een Pleinmarkt op vrijdag 24 april gaat de Hoge Weerdschool proberen het nodige geld op te halen.

De plein- markt is voor iedereen toegankelijk en is van Op de markt is van alles te koop en te doen. Verkoop van schoolspullen, als tafeltjes en stoeltjes, kasten en borden, maar ook boeken, kinder- kleding en allerhande voorwerpen die door de kinderen van de Hoge Weerdschool zijn gemaakt. Voor de kinderen zijn er verschillende attracties en ook aan de inwendige mens is gedacht.

Maandagochtend 27 april Reveille Horsthoek Ruiters Vanaf 9. Net als in voorgaande jaren zullen de herauten van de Horsthoekrijders ook dit jaar met veel enthousiasme hun ronde doen. De ruiters, menners en begeleiders zijn extra vroeg opgestaan om de paarden te verzorgen, poetsen en te vlechten om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maandagmiddag Aubade Van De Burgemeester zal de auba- de voor het raadhuis in ont- vangst nemen.

Hierbij wordt zij vergezeld door de Heerdenaren die het afgelopen jaar een Koninklijke onderscheiding hebben ont- vangen.

Tijdens de aubade zullen ver- schillende vaderlandse liede- ren ten gehore worden gebracht. De begeleiding van de aubade is dit jaar in handen van muziekvereniging Soli Deo Gloria. Er is door de heer H. Dit lied zal ook bij de aubade gezongen worden. Iedereen is uitgenodigd om mee te zingen onder begelei- ding van het orkest van de muziekvereniging Soli Deo Gloria en zangeres Eva Houtjes. Voor de uitvoering van het lied kunt u op de YouTube link https: De teksten zullen tijdens de aubade uitgedeeld worden.

Van Meursweide De markt is zeker een bezoekje waard en bestaat uit twee onderde- len: De goederen- en warenmarkt en de Kinderkleedjesmarkt. Op de goederen- en warenmarkt kunnen handelaren en particulie- ren hun producten verkopen en kunnen de plaatselijke verenigin- gen, instellingen etc.

De kleedjesmarkt is speciaal voor kinderen die, al dan niet bijge- staan door hun ouders, proberen hun overtollige kinderspeelgoed en rommelmarktspullen te verkopen. Je kunt je opgeven voor een plekje voor de kleedjesmarkt door een e-mail bericht te sturen naar: Ballonnenwedstrijd met Big Band Heerde Aanvang Van Meursweide Traditiegetrouw laten kinderen na de aubade weer een ballon op.

Op de scholen zullen weer adreskaartjes worden uitge- reikt. Graag deze al ingevuld mee- nemen! Op 22 mei zullen we de prijzen uitreiken voor de ballonen die het verst zijn neergekomen! Zaterdagavond 25 april Oranjebal Aanvang Boulevard en Stefan weten een ieder aan zich te binden en hebben in no time de klik met het publiek gemaakt.

Werkelijk alles komt aan bod en niets is te dol. Papa di Grazzi brengt een theatrale show met maffe taferelen afge- wisseld met muzikale hoogstandjes. Een band met een sms-party, superlenige sexy danseressen, top musici, een videoshow. De band speelt top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers.

Big Apple is meer!!! Meer dan alleen maar heel veel nummers spe- len op één avond: Coole acts, vette rekwisieten, stijlvolle kleding en een podium met licht en geluid om ú tegen te zeggen zijn allemaal een vast onderdeel geworden van een te gekke show! Jeroen Gras draait een gevarieerde opzwepende mix waarin alle verschillende muziekstijlen voorbij komen. Dit jaar staat het bomvol met o.

Zorb voetbal Van Aan het begin van een potje Zorb voetbal is de sfeer gespannen. Niemand weet precies wat hem of haar te wachten staat. Zodra de scheidsrechter fluit vergeet iedereen de angst en vliegt er vol in. Een aantal vloeiende combinaties volgen waarna de spits mooi vrij gespeeld wordt voor het doel. De aanname met links, net niet perfect, nog een keer goed leggen met rechts..

Twee meter verder komt de spits met een zachte plof op het veld neer en rolt nog een flink stuk verder. Meer dan een flinke deuk in zijn ego Oldtimer Koningsrit Vanaf Voor aanvang van de rit, vanaf Er zijn hele bij- zondere voertuigen bij, dus het belooft een mooi schouwspel te gaan worden. De start van de Koningsrit is tussen Naast een frietkraam is er een barbecue en een tent waar je lekker kunt eten en drinken. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de burgemeester het oude gemeentehuis het gedeelte dat gesloopt gaat worden ter beschik- king gesteld om te pimpen.

Als waardering voor de bewezen diensten wordt het sombere ge- bouw van spetterende kunstweken voorzien. Zelf had ik nog nooit gehoord van het hilarische zorbvoetbal. Maar op de Van Meurs- weide, die op deze dag is omge- doopt tot Willie Weide, kunnen we meemaken waarom je daar zo om kunt lachen.

Of wat dacht u van het Oranjebal zaterdag 25 april in Club Esculaap? Alsof de jarenoude traditie een ver- jongingskuur heeft ondergaan. Tien- tallen jaren was het oude Dorpshuis het decor van het bal, vorig jaar stond er een tent op de Van Meurs- weide en nu is er gekozen voor de dansvloer in het hartje van Heerde. Over verjonging gesproken; de tie- ners hebben hun eigen Orange Par- ty in de Esculaap op en de kinderen van de basisscholen krijgen het nog druk als ze alle leuke dingen wil- len doen die er voor hen georganiseerd zijn.

Wat heeft Heerde toch veel te bieden! Dat komt weer duidelijk naar voren rond een feest als Koningsdag, waar de talloze vrijwilligers van de Oranjevereniging hun schouders onder hebben gezet.

Prachtig om te zien hoe ze steeds weer nieuwe activiteiten combineren met het feest der herkenning voor de ouderen onder ons. Want natuur- lijk ontbreken de aubade bij het gemeentehuis niet, de herauten van de Horsthoekruiters, de muzikale groet bij de Brinkhove, de kleedjes- markt, de lampionoptocht en het vuurwerk. Hulde aan onze Oranjever- eniging. Vriendelijke groet, Inez Pijnenburg-Adriaenssen Burgemeester van Heerde jaar Koninkrijk der Nederlanden Koningsdag staat in het teken van het gezamenlijk verleden, heden en toekomst.

Het verleden heeft betrekking op de viering van het jarige bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden en Koning Willem-Alexander geeft op zijn beurt een eigen invulling aan het moderne koning- schap. Evenementen die jong en oud verbinden en die tevens aanleiding vormen om elkaar te ontmoeten.

De Oranje Vereniging Heerde gaat ook met zijn tijd mee en dat heeft voor geleid tot een verrassend en levendig Oranjefeest in een mix van oude vertrouwde en frisse nieuwe elementen. In een nieuw samenwerkingsverband met Heerder ondernemers en met de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers hebben we een uniek evenement weten te organiseren waar we als gehele gemeenschap trots op mogen zijn! Iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om Koningsdag weer mogelijk te maken, onze leden, de vrijwilligers en de sponsoren, wil ik hiervoor hartelijk bedanken.

Laten we elkaar op Koningsdag op straten en pleinen treffen en er een geweldige dag van maken. De parkeerplaats voor het Van Meurspark zal weer worden gevuld met een draaimolen, grijpautomaten, zweefmolen, botsauto's, eendjes vangen en veel meer.

Kom naar de kermis en leef je uit! Programma Oranjefeest Heerde in het kort: Kermis aan het Van Meurspark. Vrijdagavond 24 april Teenage Orange Party voor de jeugd tot 16 jaar, Club Aesculaap Oranjeconcert, Johanneskerk Zaterdagavond 25 april Oranjebal, Club Aesculaap Maandagochtend 27 april: Reveille door herauten van de Horsthoekruiters start vanaf de parkeerplaats voor het Raadhuis Aubade op de parkeerplaats voor het Raadhuis.

Maandagmiddag 27 april Oldtimer Koningsrit op de Van Meursweide. Oranje- en Kinderkleedjesmarkt op de Van Meursweide. Johanneskerk Christelijk Mannenkoor De Lofzang geeft dit jaar een spetterend optre- den als startsein voor een veelbelovend Oranjefeest.

Het belooft een mooi Oranjeconcert te worden waarbij verdere mede- werking wordt verleend door Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina, Mu- ziekvereniging "Soli Deo Gloria" en soliste Milou Popping. Doe mee en win een leuke prijs! Hieronder lees je een aantal woorden die betrekking hebben op het Oranjefeest in Heerde.

Zoek de woorden in de woordzoeker. Je leest ze van links naar rechts, van rechts naar links, diagonaal, van boven naar beneden en van beneden naar boven. Als je ze alle- maal hebt gevonden, blijven er letters over. Schrijf ze in de goede volgorde op en je leest een slagzin.

De woorden die je moet zoeken zijn: Alexander, ballonnen, barbecue, concert, dansen, driekleur, fanfare, friet, frikandel, graffiti, hamburger, heerde, hoed, ker- mis, kleedjesmarkt, koets, koning, koningin, koningsrit, kroket, kroon, limonade, lintjes, lintjesregen, majesteit, oldtimer, optre- dens, oranjebal, oranjebitter, oranjefeest, pannekoeken, ple- zier, pony, praalwagen, raadhuis, speldje, spelletjes, spring- kussen, tompouce, verjaardag, vuurwerk, wijn, wilhelmus, wil- lem, zandbak, zangeres, zorbball Mijn oplossing is: Deze bon ingevuld opsturen naar: Dit heeft ge- leid tot een ambitieus muziekpro- gramma op Het Groene Hart en een uitgebreid aanbod aan vertier op de Van Meursweide.

Dit is nieuw voor Heerde en wij zijn bijzonder trots op het resultaat. Om de organisatie soepel te laten verlopen hebben we ge- kozen voor het ge- bruik van breekmunten tij- dens Koningsdag. Dit zijn consumptiemunten voor eenmalig gebruik en ze zijn van elkaar los te breken. Je kunt ook makkelijk betalen met halve mun- ten. Zo kan er op veel plaatsen in Heerde met dezelfde munt be- taald worden. Maandagavond Lampionnenoptocht Van Elk jaar is de lampionnenoptocht weer een leuk en sfeer- vol schouwspel.

De kinderen hebben gedurende de tocht een lampion, al dan niet zelf gemaakt, in de hand en zingen vaak vrolijke liedjes. Ze staan volledig in het middelpunt van de belangstelling, want langs de rou- te zie je vaak menig ouder, broer, zus, opa, oma of kennis meerde- re keren terug om maar een glimp van de kinderen op te vangen en naar ze te zwaaien.

De firma Wagenvoort uit Wapenveld verzorgt de professionele show met het beste vuurwerk uit de wijde omgeving. Een bekende DJ zal de knallen nog meer volume geven. Wil je ook dat de Oranjevereni- ging Heerde OVH een breed programma op deze dag kan blij- ven bieden? Vind je ook dat de typisch Neder- landse traditie van Koningsdag gekoesterd moet worden? Wordt dan lid van onze vereni- ging! De OVH zou graag in de komen- de jaren haar ledenaantal flink zien toenemen.

De leden dragen bij tot het wel- slagen van de activiteiten van de vereniging. Want alleen dankzij hun de steun kunnen wij onze Oranjefeesten voor iedereen blij- ven organiseren.

Voor elk nieuw duurzaam lid hebben wij een prachtige aanbie- ding, zie de inschrijvingbon elders op deze pagina. Dat doet u met deze woonbon of ga naar www. Het wa- ren de groepen die voetbalden om de hoogste eer. Voor de sup- porters was het genieten geblazen, niet alleen van de sportieve strijd die de leerlingen leverden maar ook van een zonovergoten mid- dag.

De uitslagen waren als volgt. De winnaar van de sportiviteitprijs was Het Talent 7B 8,7 gemiddeld. De finale bij de gemengde teams ging tussen de De Spreng en de Horsthoekschool: De winnaar van de sportiviteitprijs was hier Het Ta- lent 8B 8,4 gemiddeld. Veen afscheid genomen van de Protestantse Gemeente i.

Na afloop konden ge- nodigden en andere belangstellen- den hem achterin de kerk of in De Franse School de hand drukken. De afscheidsdienst luidde tevens Veens emeritaat in. Dat niet klaar zijn, linkte hij onder meer aan de woor- den geloven, kerkgang en Jezus volgen.

Hij kreeg de Cantate van Johann Sebastian Bach aange- boden van de kerkelijke gemeente. Hattems eerste burger Jan Willem Wiggers bedankte de scheidende predikant voor zijn verbindende rol in de Hattemer samenleving en zijn maatschappelijke betrokken- heid. Wiggers noemde Veen een 'echte bruggenbouwer' en iemand die de deur van de pastorie altijd open had staan.

Collega-predikant Machiel Karels wees onder meer op de voortrekkersrol die Veen had vervuld binnen het Hattemer convent van pastores en op zijn coachende rol als oudere predikant richting de beide jongere predikan- ten in de lokale Protestantse Ge- meente. Hij bood zijn collega een boek aan waaraan alle pastores van het convent een bijdrage hebben geleverd met als insteek de vraag 'Wie is Jezus voor jou? Geert te Velde sprak de scheidende predi- kant toe in zijn rol als voorzitter van de kerkenraad van de wijkge- meente waarin Veen in het bijzon- der werkzaam is geweest.

Hij bood hem en mevrouw Veen namens de kerk twee fietsen aan die ze zelf mogen uitzoeken en een boek met bijdragen van gemeenteleden. Ook bedankte hij de predikant voor zijn enorme inzet in de kerkelijke gemeente en diens bereidheid om twee jaar later dan mogelijk was geweest met emeritaat te gaan.

De dienst was ook te volgen in de Em- maüskerk waar zich nog ruim vijf- tig extra bezoekers hadden verza- meld. Dominee en mevrouw gaan na dit afscheid van kerkelijk Hat- tem in Zwolle wonen. Geslaagde dag op Boerderij Buitengewoon EPE- Op verzoek van ouders is Koppel een aantal jaar geleden be- gonnen met een zaterdagmiddag- club voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar met een licht verstandelijke beperking. Het doel van de activi- teit was: De Lionsclub Epe heeft de bijeenkomsten financieel mogelijk gemaakt.

Maandelijks waren er leuke en afwisselende bijeenkom- sten met andere jongeren in club- verband onder begeleiding van een sociaal werker en vrijwilligers.

Onlangs was er een afsluitende ac- tiviteit op Boerderij Buitengewoon landgoed Tongeren. Daarmee is er voor de kinderen een structu- rele en wekelijkse plek gevonden waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Ook kinderen met een zorgindica- tie kunnen hier terecht. Wekelijks in de buitenlucht, doelmatig werken aan vaardigheden en sociale contac- ten en natuurlijk ook om gewoon plezier te maken!

Ouders en kinderen waren erg positief over deze ochtend op de zorgboerderij waarbij ouders veel mogelijkheden zien voor de kinderen. Meer informatie over de werkzaamheden van Koppel is te vinden op de website van Kop- pel: Deze Canadese militair reed 70 jaar geleden als verkenner op een puffende motor de Vaassense Dorpsstraat door, waarmee de bevrijding van Vaassen een feit was. De kust was veilig en de Ca- nadese troepen trokken door van Apeldoorn naar Zwolle.

De com- missie neemt geen witgoed, grote meubelen en computers aan. Te- vens kunt u gebruikte tuin- en handgereedschappen, oude mo- biele telefoons en postzegels in- leveren, dit is voor de Z. U kunt de spullen brengen tussen 9.

Bent u niet in staat om de spullen te brengen, dan haalt de commissie het graag bij u op. Hiervoor kunt u bellen met dhr. Dikken op de inzameldag zelf, tel. Dit is de laat- ste inzameling voor de pleinmarkt welke op zaterdag 23 mei wordt gehouden rond de Grote Kerk aan de Beekstraat in Epe. Traditioneel zorgde de laatste finalepartij voor een vrij late prijsuitreiking. Tiemo en Barbara speelden tegen Jaap en Annelies in de stromende regen een glijpartij waarbij de glibberige rac- kets over de baan vlogen.

Heel stoer dat ze zich niet door Pluvius lieten wegjagen. Bij de dames werd Bar- bara Kok kampioen en bij de heren Peter v. Winnaars Club- kampioenschappen Peter van der Weele, Alexander Bus. Kunstkring Hattem organiseert deze afsluiting van haar seizoen om Kaarten zijn in de voor- verkoop verkrijgbaar bij de Bruna, Kerkstraat 35, te Hattem, tel. Kijkt u voor verdere infor- matie over programmering, kaarten en abonnementen op www.

Er zijn boekjes met de complete tekst en vertaling bij de zaal verkrijgbaar á 1 euro. Vaassen gehou- den in De Rank aan de Torenstraat.

Gasten zijn hartelijk welkom. Hij ging per camper Israël aan de Noordkant vanuit Syrië binnen en verliet het land in het zuiden, in de buurt van Eilat naar Egypte. Uiteraard ko- men uit de Bijbel bekende plaatsen in beeld, maar ook heel andere: Wilt u ook schaken?

Aanvang en start van de partijen is om Dat doet Paul Roescher al voor u! Complete badkamer voor een All-in prijs! De inkopers van Paul Roescher selecteerden de beste producten in drie badkamers voor dezelfde scherpe actieprijs.

Maak uw keuze en neem uw plattegrond mee naar onze badkamer- adviseur. Eventueel verzorgen wij de complete installatie. Wilt u nu beslissen, maar later geleverd hebben? Ook dat is mogelijk. Maak daarom snel een afspraak met Paul Roescher: Kijk op de website voor uitgebreide informatie. Badmeubel ,- Prijspak ker! Rimfree Rand - loos spoel - systeem, dus zeer eenvoudig te reinigen. Nu bij Paul Roescher setprijs incl. Kasten zijn volledig voorgemonteerd.

Zware kwaliteit met metalen knoppen, regendouche Ø20 cm, verstelbare hand - douche met 3 standen. Voorzien van antikalk systeem. Luxe rainshower Kraakpr ijs! Uitstekende kwaliteitsmode voor dames van het Nederlandse merk Setter wordt tegen zeer aantrekkelijke prijzen verkocht. Het Nederlandse modemerk Set- ter House dat opgericht werd in is door de crisis in de problemen geraakt en onlangs failliet verklaard. Het concern heeft inmiddels in afgeslankte vorm wel een doorstart gemaakt, waarin het merk Setter herken- baar blijft.

Wij hebben liever dat de kleding hier in ons dorp terecht komt, zodat dames uit Heerde en omgeving ervan kunnen profiteren, dan dat het elders terecht komt. Het betreft actuele voorjaars- en zo- mermode bestaande uit broeken, rokken, gilets en blouses. Setter staat bekend om de uitstekende en zeer comfortabele pasvorm en wordt gekenmerkt door een mooie belijning. De stijl vari- eert van casual tot gekleed en is bovenal eigentijds en vrouwe- lijk. Alle items worden verkocht voor 15 euro per stuk, twee stuks kosten 25 euro en drie stuks 30 euro.

Ook wie het momenteel minder gaat, kan dankzij Mode Outlet Heerde goed gekleed gaan. Zo was er bijvoorbeeld geen verlichting en was het al- lemaal behoorlijk stoffig ge- worden. Van de Bosch heeft het werk er graag voor over: Het is nog steeds cri- sis en het wordt tijd dat Neder- land verandert.

Ik erger me aan de maatschappij zoals die nu is. We moeten elkaar helpen. Ik probeer op kleine schaal wat te veranderen door goede kleding in te kopen en tegen lage prij- zen te verkopen. Ik gun het ie- dereen om hiervan te profiteren. Ik hoop tevens te bereiken dat er meer loop komt in de Stations- straat waar inmiddels al diverse panden leeg staan. Net als elders in Heerde overigens. Er gaan naar mijn mening teveel bedrij- ven ten onder de laatste jaren.

Bij succes wordt er be- keken of deze periode verlengd kan worden. Er gelden wel een aantal spelregels: De kleding kan niet geruild worden en er is geen vermaakservice. Een feest voor alle kinderen van school waarin kunst, cultuur en sport verweven waren.

Dit jaar was het thema Floralia. De Floralia was in de oudheid een bloemenfeest van de Romeinen ter ere van Flora, de godin van bloemen en planten. Het lentefeest is zoals gebruikelijk door en met ouders georganiseerd.

Vanaf de lunch wa- ren alle ouders en familieleden uit- genodigd om mee te eten en om te kijken naar de afsluitende viering, waarin zelf gemaakte werkstuk- ken, toneel en dans de revue pas- seerden. De or- ganisatie Zingen onder de Peperbus heeft behalve Arioso ook het eigen projectkoor en twee trompettisten uitgenodigd. Beide koren staan onder leiding van dirigent Jenny van Ark.

In de samenzang zijn er bekende vaderlandse liederen. De koorbege- leiding wordt verzorgd door Wilco Veldkamp uit Heerde. Gastorganist is Gerwin van der Plaats. Hans van Ark zal de overdenking verzorgen over het thema Oranje Blanje Blue. Ba- siliek aan de Ossenmarkt in Zwolle. Toegang is vrij, iedereen is welkom. Aan het eind krijgt iedereen een oran- je cadeautje mee. Na 2,5 jaar meedraaien op de Fortuin in Hattem heeft hij de theoretisch en praktische vaardigheden onder de knie gekregen. Zo kan hij nu met een gerust hart een monumentale molen vakbekwaam laten draaien en bezoekers informeren over het reilen en zeilen van een molen.

De verenigingen van het Gilde van Vrijwillige Molenaars en De Hol- landse Molen zijn beide initiatief- nemers om het vak molenaar voor de toekomst te blijven behouden. Voor geïnteresseer- den in de korenmolen de Fortuin Hattem, of om ook vrijwilliger te willen worden, is molen op de Mo- lenbelt, elke zaterdagmiddag open en bent u van harte welkom.

Molenaar geslaagd Gemeenschapstheater HEERDE- De ontwikkeling van de hoogwatergeul gaat gepaard met gebiedsontwikkeling; in to- taal is ongeveer vijf miljoen euro beschikbaar gesteld om het gebied rondom de hoogwatergeul Vees- sen-Wapenveld te ontwikkelen.

Stichting IJsselhoeven heeft bij het Heerder college het verzoek neer- gelegd om een project op te zetten ter versterking van het saamhorig- heidsgevoel. Het betreft hier de uitvoering van een gemeenschaps- theater. Een theaterstuk waar men- sen uit het gebied zelf in partici- peren en dat de onderlinge binding moet versterken. De stichting heeft een vergelijkbaar theaterproject in Cortenoever gedaan dat destijds positief is ontvangen door bewo- ners en betrokkenen in het gebied.

Het college van gemeente Heerde heeft aangegeven dat men nu eerst moet onderzoeken of hier draag- vlak voor is. Hattem heeft een zestigtal vrijwil- lige trainers die een be- langrijke rol vervullen in de scholing van de voet- baljeugd.

De club vindt het belangrijk dat deze vrij- willigers zichzelf kunnen ontwikkelen als trainer. De totale jeugdopleiding van de vereniging profiteert hier bovendien van. Samen en op eenduidige wijze groeit het trainerskorps naar het kwaliteitsniveau dat nodig is om de Hattem- se jeugdspelers optimaal op te leiden. Dit is alweer de tweede cursus van het voetbalseizoen; de eerste sessie in november werd als zeer leuk en zinvol er- varen.

De trainers-training is interactief van opzet en speelt zich voornamelijk op het veld af. Judoteam Bijsterbosch was vertegenwoordigd met een damesteam Het team miste een judoka in de gewichtsklasse tot 57 kilo.

De dames deden het ondanks de missende judoka heel goed. De dames hebben een mooie derde plaats gehaald. Nu opladen voor de finales van vol- gende week. Het team bestaat uit de volgende dames: De bibliotheek zal op de nieuwe plek ruimere openingstijden krijgen.

Een deel van de openingstij- den zijn er geen medewerkers aan- wezig. Bezoekers kunnen dan zelf hun boeken uitlenen en inleveren en tijdschriften en kranten lezen. Ook scholen kunnen tijdens deze onbe- mande openingsuren terecht in de bibliotheek om bijvoorbeeld klassi- kaal boeken uit te zoeken.

Mode Outlet Heerde verkoopt enkel dames- kleding ook grote maten en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van Mode Outlet Heerde, Stationsstraat 22a, Heerde. Neem dan gewoon contact met ons op. Vier plastisch chirurgen zullen in twee weken naar schatting kinderen ope- reren. Rudi zal er assisteren op de verkoeverkamer, Mireille gaat de kinderen bezighouden met leuke spelletjes en andere bezigheden en Liesbeth zal medisch fotograaf zijn en een fotoreportage maken van de missie.

Daarnaast zal ze dagelijks een blog bijhouden. Hoe komt het dat er van de 12 Neder- landers 3 Epenaren mee gaan? In januari organiseerden Rotary en Innerwheel Epe het nieuwjaars- concert in de grote kerk in Epe.

De opbrengst van dit concert wordt jaarlijks verdeeld over twee goe- de doelen, dit jaar waren dat Het Haydn Jeugd Strijkorkest en Ro- taplast.

De contacten met de drie zeer gemotiveerde Epenaren zijn hier gelegd. De mogelijkheid om van deze Rotaplast missie uit te maken sprak mij meteen aan omdat ik voor m. Ook Mireille was di- rect enthousiast. Ik heb ook affiniteit met de medische wereld, dus ik vind het ook een kans om eens van wat dichterbij dit soort operaties te kunnen meemaken.

Maar iedere keer weer bleek dat er bij de organisaties veel geld aan de strijkstok bleef hangen of wer- den patiënten met een bepaalde geloofsovertuiging uitgesloten.

Beide is bij Rotaplast niet aan de orde. Met een gezonde dosis span- ning wisten zij allebei het examen te volbrengen en zijn nu officieel leiding jazzdans en leiding gym- nastiek.

Inge geeft les aan ver- schillende dansgroepen op vrijdag, Kim staat op maandag in de zaal en geeft dan gymnastiek aan de jongens.

In de sfeervolle bostuin onder het genot van live muziek, een platenmarkt worden verzorgd door Minstrel Music uit Zwolle, met vele duizenden titels.

Audio21 presenteert in 3 luister- ruimtes diverse merken. Mark van Braam heeft de afgelopen 20 jaar zorgvuldig gezocht naar wat vol- gens hem de merken zijn waar hij blij van wordt. Van belang is dat er een synergie dient te zijn tus- sen de componenten, bekabeling, akoestiek en smaak. Kortom, hij heeft de lekkerste muziek-bonbons in huis gehaald. Ook weer aandacht voor de reeds gevoerde merken Pluto Audio draaitafels en Sono- re AC, zij zullen hun nieuwe ver- sterker demonstreren.

Iedereen is welkom op 2 en 3 mei tussen Audio21, Groteweg 21, Wapenveld, tel. Vanuit 6 pro- vincies waren , en jarige dammers naar Wapenveld afge- reisd. Zestien teams streden om drie felbegeerde finaleplaatsen.

Het Talent uit Heerde, dat al eerder uitgeschakeld was voor de halve finale, kreeg een buitenkansje. Er was op het laatste moment een af- melding van een school uit Putten, waardoor Het Talent mocht inval- len. Ze deden niet mee voor de knikkers, maar wat een prachtige ervaring waren ze na afloop rij- ker.

Bij het dammen wordt steeds vaker gespeeld met het Fischer systeem. Dat betekent dat je er per zet een aantal seconden bij krijgt. Dit Fischer systeem kun je alleen maar spelen met digitale klokken. Om dit soort toernooien te kunnen organiseren is dus extra materiaal en een behoorlijk aantal digitale klokken nodig. Dat is een kostbare aangelegenheid voor een relatief kleine sportvereniging als Dam- club Ons Genoegen.

De damclub is daarom bijzonder dankbaar dat de Jan Nienhuisvereniging en Eg- berdina Wilhelmina Langenberg Stichting geld beschikbaar heb- ben gesteld voor de aanschaf van nieuwe borden, schijven en digi- tale damklokken. De halve finales NK schooldammen in Wapenveld bracht een overtuigende winnaar naar voren: Als tweede plaatste Il Maitiidslibben 1 zich voor de fi- nale.

De Bron uit Harderwijk werd derde. Alle drie scholen stonden vorig jaar in de finale bij de wel- pen, waarbij de Calvijnschool toen de derde plaats wist te behalen. De finale NK schooldammen wordt op 30 mei in Alphen aan de Rijn gespeeld. DOS Hattem wil niet achter blijven en opent de deuren voor de jeugd van Hattem en omstreken.

Een unieke zomer- actie, die loopt vanaf 1 mei tot 1 september. Een ieder tot de leeftijd van 30 jaar kan in deze periode gratis kennis maken met de biljart- sport, krijgt gratis 10 lessen aange- boden en kan beschikken over de benodigde biljartmaterialen waar- onder natuurlijk een biljartkeu.

Na deze periode kan men blijven biljarten voor 5 euro in de maand. DOS Hattem biedt verder een van de mooiste biljartlocaties van Ne- derland aan 7 kleine tafels en 2 grote matchtafels , verder zijn er dartmogelijkheden en de gezellig- heid is ook altijd aanwezig.

DOS Hattem is 7 dagen in de week ge- opend van Kom gewoon langs of bel voor meer info met tel. Je wilt wel gelo- ven, maar je kunt niet voluit gelo- ven omdat je ook die twijfel in je hebt.

Twee kanten die aan je trek- ken: Juist dan is het belangrijk dat je toch naar de kerk gaat en je je twijfels bij God neerlegt, be there! De samenzang vooraf begint om De dienst wordt geleid door dominee C. Hoek, en Marcel en Lydia Zim- mer verzorgen de muzikale omlijs- ting van deze bijzondere dienst. Tijdens deze werkzaamheden zijn de op- en afrit Hattem 30 enkele avonden en nachten afgesloten voor verkeer in de richting Zwolle en Kampen. Gele borden leiden het verkeer om. Weg- gebruikers dienen rekening te hou- den met een langere reistijd.

De afrit van de aansluiting Hattem 30 is afgesloten voor verkeer vanuit Apel- doorn: De oprit van de aansluiting Hattem 30 is af- gesloten voor verkeer in de richting Zwolle en Kampen: In deze periode blijft de hoofdrijbaan A50 en het knooppunt Hattemerbroek open voor verkeer. Het verkeer moet re- kening houden met aangepaste snel- heden. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Bij ongun- stige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitge- steld.

De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamhe- den uit. Zo kunnen mensen en goe- deren ook in de toekomst vlot en vei- lig hun bestemming bereiken. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kolomkast voor Diverse showroom keukens en apparatuur tegen spotprijzen! Wij zoeken per direct een: En wij zoeken per direct een: Sollicitatie brieven begeleid met CV naar: Met een gemidd- delde van 1,58 fout scoorde de school beter dan de andere scholen in de gemeente Heerde.

De bokaal is dit jaar voor het eerst uitgereikt en heeft tot doel de aandacht voor het praktisch verkeersonderwijs te vergroten. Kinderen uit Heerde en Wapenveld deden afgelopen week mee aan zowel de theoreti- sche als de praktische examens. Hierbij werden de kennis van en de vaardigheden in het verkeer ge- toetst. Elk jaar blijkt dat weer hard nodig.

Heel veel zaken zijn nog niet geau- tomatiseerd zoals bij volwassenen. Daarom is het oefenen en veelvul- dig fietsen ook zo belangrijk. Hier speelden het voorsorteren en voor- rang verlenen een belangrijke rol.

In Wapenveld bleken vooral de rotonde en de brug over het ka- naal moeilijke punten. De meeste fouten werden gemaakt bij het richting aangeven. Het gemiddeld aantal fouten tijdens het verkeers- examen in Heerde en Wapenveld was 2, Tijdens de examens was duidelijk te zien dat veel scholen en ouders met de kinderen geoe- fend hadden.

Opvallend was, dat juist de scholen, die wat verder moeten fietsen voor de gymlessen, een betere score hadden. Recent zijn de winkelwagentjes van Albert Heijn Hattem voorzien van reclame door lokale bedrijven.

Hoe doe je mee? Winnaars worden bekend ge- maakt via Facebook en krijgen een ereplaatsje in de Dijkpoorter. Voor meer informatie en de voorwaarden zie www. EPE- Onlangs kon u in deze krant al lezen over Epenaar René Blok die zich ergert aan het vele zwerf- afval dat op straat ligt en daarom is gestart met een opruimactie. En hij blijft fanatiek doorgaan, on- dermeer in de Vegtelarij.

Het is de bedoeling dat vlinders zich hier thuis gaan voelen en juist de zeldzame soorten terug komen. Dit stuk is ingezaaid met bloemzaad. Daarnaast ligt er heel wat hondenpoep, wat natuurlijk voor spelende kinderen ook niet pret- tig is.


trio pjes gratis sex apeldoorn

...

Seks in pashokje mooie geile kutjes

  • Elke man heeft de droom om seks te hebben met meerdere vrouwen. Om dit soort toernooien te kunnen organiseren is dus extra materiaal en een behoorlijk aantal digitale klokken nodig. Ver- pleegkundigen in de wijk, Lindsay Straatsma en Alie Kolk, hebben zorg gedragen voor een vrouw uit Epe.
  • Tantric massage nh thuisontvangst noord holland
  • HALFBLOEDJE NEUKEN NEDERLANDSTALIGE
  • Veel men- sen van dertig jaar en ouder stappen tegenwoordig over op een elektri- sche fiets, zeker als de af te leggen afstand groter is.
  • BI STEL ZOEKT BI STEL NEGERIN VINGERT

Hoeren in nieuwegein gleuf neuken


Je kunt me hier berichtje doen, whatsapp vraag naar nummer of via kik messenger. Houdt van hard neuken, keelneuken, gerimd worden en pervers gebruik van jonge mannen en De klantenkring waarin ik opereer is van een hoger niveau, iets wat je niet op een gemiddeld Ben zacht en mollig Allebei atletisch gebouwd en dol op sex. Het lijkt ons leuk om partnerruil of een extra dame er bij te hebben.

Dit is nieuw voor ons, maar Ben je op zoek naar een gewillige meid, die jouw dromen uit wil laten komen? Neem dan contact met mij op. Mochten jouw dromen verder gaan dan Hij 27, zij 30 Wij zoeken een leuke bi meid die samen met ons een spannende middag of avond wil Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen van donderdag 23 april tot en met woensdag 3 juni beroep instellen tegen de besluiten bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door het indienen van een beroepschrift. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten: Stuur uw beroepschrift en zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen uw beroep is gericht naar: Crisis- en herstelwet van toepassing Op de besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet Chw van toepassing.

Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Hoe kunt u de werking van het besluit laten schorsen? Het instellen van beroep schorst de werking van een besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus , EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Zondagavond in de jeugddienst met Marcel en Lydia Zimmer. Voor­ zang vanaf Röben ons om 9. Hiervoor zijn al diverse activiteiten ontplooid zoals een trailrun, een sponsorloop en een modeshow. Harold, docent veilig- heidsopleidingen aan Landstede in Harderwijk, is ook bekend van Ba- sic Skills en geeft bootcamptrainin- gen, teambuilding en personal trai- ningen.

Extreme dingen, gren- zen verleggen, dat trekt mij heel erg. Een boek met een aantal extreme tochten trok zijn aandacht.

Tijdens een run met Ronald Paauw hadden we een gesprek over 'uitdagingen'. Hij raakte gefascineerd door m'n verha- len over de MDS en helemaal toen ik aan gaf dat ik dat dan ook zou willen koppelen aan het lopen voor een goed doel. Ik gaf tevens aan dat de enorme organisatie er om heen oprichten van een stichting, zoe- ken van sponsoren etc.

Als ik nu die organisatie ga beetpakken en jij richt je op het trainen Toen is het balletje gaan rol- len. Het aantal leden van de Stichting is ondertussen uitgegroeid tot 8 enthousiaste vrijwilligers. Doel is de realisatie van een be- weegtuin in Hattem voor kinderen met een beperking.

Het wordt nu een beweegtuin voor ouderen en voor kinderen met een beperking. Het was een tocht door de westelijke Sahara in Zuid-Marokko. Zes etap- pes in zeven dagen over een terrein bestaande uit zand en rotsblokken. Elke dag leg je een marathonafstand af en er is altijd een lange tocht, dit- maal een tocht van 92 kilometer. Het is een wedstrijd, dus je moet de etappes zo snel mogelijk afleg- gen. Dit betekent dat je àlles voor die zeven dagen moet meenemen in een rugzak tijdens de tocht: Mijn rugzak was 12 kilo, te zwaar eigenlijk.

Koken doe je niet, wassen heb ik niet gedaan, maar ik was wel blij met mijn drie paar sokken! Wat zweet ik uit en hoeveel zout verlies ik.

Hij ein- digde op de ste plaats. En toch lukt het. Mentaal ben je grensverleg- gend bezig. Ik ben twee dagen ge- leden thuis gekomen, maar ik voel serieus geen spierpijn. Wel hebben mijn tenen de nodige aandacht no- dig, ik had veel zand in mijn schoe- nen, en ik was heel moe. Maar nu is mijn gevoel: Wat is de volgende uitdaging voor Harold? Ik heb ook veel geleerd. Maar ik ben niet het type om twee keer hetzelfde te doen. Ik weet nu hoe het werkt, de uitda- ging is dan weg.

Hoeveel dat is, is nog niet bekend. Doel van deze actie is hem te vragen belemmerende regelgeving weg te nemen. Zij hebben daarvoor zelf ook oplossingen aangedragen. Daar vertelden de zorgmedewerkers hem over De Rode Knop waar Viattence medewerkers op mogen drukken als zij regels tegenkomen die niet in het belang zijn van de zorg voor de cliënten of bewoners van Viattence. Hij vroeg hen toen ook een lijst te maken van lande- lijke wet- en regelgeving waar zij last van hadden.

Naast het fotomoment waren er woorden van dank en bloemen ten aan- zien van de sponsoren. Buiten de wekelijkse mixtoernooien beginnen nu ook de grote NJBB toernooien. Uitslag Bult- man toernooi: Van den Brink Opge- ven voor deelname kan via markt epe. Aan deelname en bezoek zijn geen kosten verbon- den. Voetbaltoernooi HEERDE- Vrijdag 24 april, de laatste vrijdag van de maand, orga- niseren jongerencentrum de Werf en het jongerenwerk Heerde een voetbaltoernooi voor jongeren van jaar van Opgeven als team van 6 of individueel kan bij Roel, tel.

Een grote container staat tussen Assistentie is er aanwezig. De opbrengst is bestemd voor de Grote Kerk in Epe. De twee da- mes hebben de grootste financiële donatie aan de tuin gedaan name- lijk euro. Deze middag over- handigden ze een cheque met dit bedrag aan Marijke van der Heide, cliëntadviseur. Dit geld hebben ze bij elkaar gehaald door het rijden van de Scan Covery Trail; ki- lometer in zeven dagen. De tuin heeft verschillende ondergronden waarop de ouderen met of zonder rollator kunnen lopen, een bewe- gende schijf voor het evenwicht en een brug om over te lopen.

Het is vrij toegankelijk voor derden en ook de fysiotherapeuten kunnen er gebruik van maken. Deze stichting zamelt geld in om zo een nieuw hospice te kunnen bouwen, waar mensen in hun laatste levensfase, in een fijne en vertrouwde omgeving, af- scheid van het leven nemen.

Ver- pleegkundigen in de wijk, Lindsay Straatsma en Alie Kolk, hebben zorg gedragen voor een vrouw uit Epe. Het was heel bijzonder. Buurtzorg mocht na het over- lijden van hun patiënt een goed doel namens haar uitzoeken. Voor in- formatie over het hospice: EPE- Nog een paar weken en dan is het alweer meivakantie. Koppel organiseert dan voor kinderen tot 13 jaar enorm veel leuke buitenac- tiviteiten in de natuur. Op het pro- gramma staat o. Het pro- gramma start op dinsdag 28 april en eindigt op vrijdag 15 mei.

De activi- teiten worden georganiseerd vanuit de buitenschoolse opvang van Kop- pel. Ouders kunnen per dag deel flexibel afnemen, om zo hun kinde- ren te laten deelnemen aan dit leuke vakantieprogramma.

Wees er snel Vakantieprogramma Koppel bij vol is vol. Uitgebreide informa- tie over het vakantieprogramma is te vinden op www. Oorlogsdocumentaire Hattem deel 8 om ongeveer Het Hattem Journaal heeft de volgende onderwerpen, af- hankelijk van de actualiteit: Tot nu toe malen ze meel van inge- kochte tarwe. Maar ze willen graag het hele proces van korrel tot meel van nabij meemaken. Zo kunnen ze in de toekomst de bezoekers van de molen beter uitleg geven over het proces van akker naar bakker.

Via de gemeente Hattem is een stuk landbouwgrond gevonden. Vlakbij de kinderboerderij in Assenrade was nog één hectare grond beschikbaar gedurende deze zomer.

Het land is inmiddels bewerkt en afgelopen vrijdag is de laatste tarwe handmatig ingezaaid door Huig FlorusBosch. Als boerenzoon weet hij als geen ander hoe dat vroeger ging. Om het nostalgisch karakter te onderstrepen wordt aan de randen van het veld nog korenbloem en klaproos ge- zaaid.

De vrijwilligers van De For- tuin hopen op een vruchtbare zomer, In september kan dan geoogst wor- den. In de daarop volgende maan- den zal de tarwe door de molenaars van De Fortuin worden gemalen. Er zijn gesprekken met een plaatselijke bakker gaande om te kijken of er ter gelegenheid van het jarig jubi- leum in van deze tarwe een bij- zonder brood gebakken kan worden. Waar- schijnlijk heeft u er nooit echt bij stil gestaan, maar er gaan vaak kostbare minuten verloren.

Als dan iedere se- conde telt en hulpdiensten zeer snel bij het correcte adres moeten zijn, komt het heel vaak voor dat er geen of slecht leesbare huisnummers zijn. Hierdoor verliezen hulpdiensten enorm veel tijd. Dit probleem speelt vooral in de buitengebieden. Zorg ervoor dat uw huisnummer dag en nacht goed zichtbaar is, vanuit een rijdende auto liefst met 50 km per uur. U kunt zelf iets maken, maar u kunt ook een reflecterend huisnum- merbordje bestellen die dag en nacht, zowel van links of rechts komend, goed te zien is.

Het bordje kan aan een hek, muur of paaltje bevestigd worden. De buurtvereniging Hoor- nerveen kan collectief inkopen en daardoor een besparing in materi- aal- en verzendkosten aanbieden. De bordjes kosten 8 euro per stuk en zijn aan beide zijden voorzien van het huisnummer. Dit aanbod geldt niet alleen voor de leden, maar ook niet- leden kunnen van hetzelfde aanbod gebruik maken.

Neem dan contact op met Hennie Draayer, dit kan via mail: Geef in uw mail duidelijk aan welk nummer u op het bordje wilt hebben, alsook de hoeveelheid bordjes.

U ontvangt een bericht wanneer en waar de bordjes zijn af te halen. Bij deze leuke lenteverkoop zijn volop mooie bro- cante artikelen te vinden en ga je even terug in de tijd. Er is allerlei van alles te vinden. Maar ook voor prachtige landelijke woondekens en andere handgemaak- te artikelen kunt u hier terecht. Ie- dereen die kan en wil mag aanschui- ven. Kosten bedragen 5 euro per persoon. Voor een consumpties wordt 1 euro gerekend.

Opgeven kan tot en met woensdag 22 april per e-mail naar penningmeester buurthoeve. Vanwege weg- werkzaamheden is de Buurthoeve momenteel alleen bereikbaar via de Wachtelenbergweg. Noteert u ook alvast het volgende buffet: Dat kan op donderdag 30 april tijdens de open maaltijd voor plussers uit de gemeente Heerde in Hanzeheerd Brinkhoven.

Er is keuze uit verschil- lende gerechten die klaargemaakt zijn in de eigen keuken van Brinkhoven. Omdat het voor de koks handig is om te weten voor hoeveel mensen er gekookt moet worden, is reserveren gewenst. Aanmelden kan tot en met 28 april tijdens kantooruren bij de re- ceptie van Hanzeheerd Brinkhoven, tel. Zij verwelkomen u graag vanaf Aanvang van de maaltijd is U kunt meedoen aan een spel b.

Bij voldoende deel- name zal de ontmoetingsruimte elke maand dus ook zomers open zijn op donderdagmiddag van De volgende data zijn: Iedereen is van harte welkom. Antonieweg 7 , Epe a. De Keet serveert bij de maaltijd of een vergadering, gezuiverd water, per glas of fles. Dit water wordt gezuiverd d. Een deel van de opbrengst gaat naar het Water-voor-water-project. Zo zijn onlangs Waterfilters verstrekt in Noord-India Varanasi , waar veel water is verontreinigd met Arseni- cum.

Er is een bedrag van euro overhandigd aan de heer Wieder- hold van stichting Ibota. Voor meer informatie kijk op www. Koninklijke Van der Most krijgt op deze dag bezoek van de meiden van de groepen 7 en 8 van Basisschool De Horsthoek uit Heerde.

De meiden gaan zelf aan de slag met het ontwerpen en vervaardigen van een gepersona- liseerd schrift welke ze op school kunnen gebruiken. Ook krijgen ze een rondleiding door het be- drijf waar een aantal vrouwelijke medewerkers gaat vertellen over hun functie binnen het bedrijf, wat ze leuk vinden aan hun werk en welke opleiding zij gevolgd hebben. Daarnaast behandelt hij actuele landelijke en provinciale politieke vraagstukken.

Het is een open gedeelte van de vergadering waar iedereen welkom is. Het open gedeelte begint om De bijeenkomst wordt gehouden in de ontmoetingsruimte van de Emmauskerk aan de Dorps- weg 27 te Hattem. Jaco Geurts is 44 jaar, woont in Voorthuizen en is sinds lid van de Tweede Ka- mer. Hij is woordvoerder voor het CDA voor landbouw, ruimtelijke ordening en milieu. Sinds is hij lid van de gemeenteraad van Barneveld. In de laatste speelronde werd er met gewon- nen in Zutphen van de Pelikaan.

Het Wapen 2 eindigde 3 punten voor de nummer 2 Deventer'83 en 10 punten op het eerste team van Het Wapen van Epe dat 3e werd in deze com- petitie. Eind mei spelen ze een voorronde om een plek in de gewestelijke finale. Man- nenkoor De Lofzang o. Jacob Schenk zal dit concert verzorgen met de volgende medewerkenden: René Nijhof is solist van het mannenkoor. Het is de Oranje- Vereniging gelukt om na vele jaren een Oranjeconcert te organiseren.

Er zullen diverse oude vaderlandse liederen ten gehore worden ge- bracht. Het Heerder volkslied en het Wilhelmus worden samen gezongen. Het is een begin van een prachtig Oranjeweekend. Het concert begint om Het Oranjeconcert is vrij toegankelijk, maar het is mo- gelijk een donatie te doen voor het goede doel en voor de onkosten, bij de uitgang na het concert.

EPE- Stilema heeft een vernieuwde fietsenhoek, waar klanten niet al- leen terecht kunnen voor een op- geknapte tweedehands fiets, maar vanaf nu ook voor de zogeheten Verhipmijnfiets! De uitbreiding van dienst- verlening past binnen de doelstel- lingen en activiteiten van Stilema om goederen een tweede leven te geven en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvolle werk- gelegenheid te bieden.

Daarbij wordt nauw samengewerkt met Cambio, net als Stilema een on- derdeel van Circulus-Berkel, die dit concept in Deventer succesvol toepast. De verhipte fietsen wor- den gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die onder begeleiding van ervaren fietsenmakers en een werkbege- leider een fiets omtoveren tot een fraai gepimpt exemplaar. De me- dewerkers knappen daarbij de fiets helemaal op en bepalen samen met de klant de gewenste kleuren van frame, banden en spatborden.

De klant kan kiezen voor hoge velgen, een bepaalde kleur fietsketting, 2-speed kickstart naafversnelling, een leren zadel of handvatten en meer. Ook bedrijfsfietsen, geheel in de gewenste kleuren en met het logo van het bedrijf, zijn moge- lijk.

Naast de verhipte fiets en de bedrijfsfiets biedt Stilema ook een fiets die is opgebouwd uit tweede- hands en nieuwe onderdelen, Re- cycle genoemd.

De gemeente Epe levert regelmatig gevonden fietsen aan Stilema, die daar worden ge- repareerd en weer verkocht. Zodra het eerste deel van de herinrichting gereed is, gaat dit al in. Naarmate de herinrichting vordert, zal ook de blauwe zone uitbreiden. Het verzoek hiertoe komt oorspronkelijk bij de ondernemers vandaan. Doel is het tegengaan van langparkeren op parkeervakken in het centrum die bedoeld zijn voor bezoekers van winkels, het verbe- teren van de bereikbaarheid van winkels in het centrum van Heerde en het verbeteren van de ruimte- lijke kwaliteit en het verblijfskli- maat.

Voor langparkeren kan men terecht op o. Vanuit de on- dernemersvereniging was verzocht te wachten met het instellen van een blauwe zone totdat de gehele herinrichting gereed is, maar er is dus anders besloten. Dit geldt voor de gehele dag. Nadat hij 10 jaar als schilder in loondienst had gewerkt, is hij voor zichzelf begonnen. Coen is positief over zijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer. Naast de uitvoering van het werk ervaart hij de contacten met de klanten en de planning en coördinatie als een verrijking van zijn werk.

Het bedrijf is gespecialiseerd in schilderwerk, glas-, wandafwerking en stuc- werkzaamheden. Ook voor herstel van houtrot en glazen wassen bent u bij Kleton Klus aan het juiste adres. Zijn opleidingsachtergrond, zowel in bouw als in schilderen, komt hem hierbij goed van pas. Als voordeel voor zijn klanten ziet hij dat hij een totaalproduct biedt. Hij richt zich voornamelijk op particulieren in de bestaande bouw.

Aangezien hij geen hoge vaste kosten heeft, kan hij een scherp uur tarief hanteren. Deze winter heeft hij veel binnenwerk verricht. Hij kijkt uit naar de zomer- periode zodat hij lekker buiten aan de slag kan.

Uiteraard kan iedereen voor een vrijblijvende offerte con- tact opnemen. Iedere donderdag en vrij dag koopavond tot Het assortiment is groot.

Het is nog wel vroeg want er kan nog nachtvorst komen. Ze ruiken lekker en je kunt ze ook als snijbloem gebruiken zo- dat je er dubbel plezier van hebt. Ik wil graag aparte dingen die je ergens anders niet ziet.

Ik doe het voor de verkoop van de planten. Het is een ideale plant ook voor mensen zonder eigen tuin. Deze wijnmaker geldt als één van de beste wijnmakers van de Gascogne, een wijnstreek uit het zuiden van Frankrijk.

Hij produ- ceert uitsluitend frisse witte wijnen van autochtone druivenrassen. Ook zal Pedro Teixeira van het wijndomein Cardo Real tijdens de wijnproeverij aanwezig zijn. Deze wijnmaker uit Portugal laat u zien dat er geweldige wijnen uit Portugal komen, van ori- ginele druivenrassen.

Zo laat hij u kennis maken met de lokale Bical- en Baga druif. Meer dan 80 flessen staan voor open op de proeftafel, met een grote diversiteit aan druivenrassen. Alle wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer, zonder enige tussenschakel.

Hierdoor kun- nen de wijnen voor een zeer scherpe prijs aangeboden worden en hebben de wijnen een uitstekende prijs-kwa- liteitverhouding. Dit is niet onopge- merkt gebleven.

Zaterdag 25 en zondag 26 april kan er doorlopend geproefd worden van De toegang is gratis. Kijk voor meer info op www. Daarmee zal De Zonnesteen, een organisatie voor mensen die met kanker te maken hebben, zich gaan vestigen bij de welzijnsorganisatie. Na zich breed georiënteerd te hebben op de ver- schillende verhuurders in de stad en regio, viel de keuze van De Zonnesteen op Stichting Welzijn Hattem. Het vergroten van de le- venskwaliteit van mensen, staat bij beide organisaties hoog in het vandaal.

Door gezamenlijk op te trekken op één locatie, bestaan er bovendien verschillende voorde- len voor de organisaties en hun bezoekers. Zoektocht naar Transparantie door kunstenaars en bezoekers EPE- Een expositie bij Kunsthuis KEK in drie bedrijven door drie kunstenaars waarin de grenzen, be- tekenis, verbeelding en intentie van transparantie worden gezocht en besproken tussen de kunstenaars on- derling en samen met het publiek.

Op 23 april is de officiële opening van de expositie. Op deze avond vertellen de exposerende kun- stenaars, middels een performance, wat het zoeken naar transparantie over henzelf zegt. De gezamenlijk- heid van de zoektocht leverde hen al veel op; een proces dat ze graag met belangstellende delen.

Graag beantwoorden ze vragen van bezoe- kers over dit proces. Deze workshop-achtige bijeenkomst rond de expositie is bedoeld voor belangstellenden die zelf kunst ma- ken schilderen, beeldhouwen, kera- miek, glaskunst, etc.

Ervaar je af en toe een blokkade bij het maken van kunst of ben je op zoek naar jouw eigen stijl? Tijdens dit dagdeel is er ruimte om in een 1 op 1 gesprek of in een kleine groep kunstenaars jouw vraagstukken of ontdekkingen over transparantie te bespreken. Je wordt uitgenodigd om te vertellen over je eigen proces: Laat je elementen van je zelf zien in je werk of juist expres niet?

Stel je jezelf open via je werk, en zo nee, helpt je dat of belemmert het juist? Wat weerhoud je om trans- parant te zijn? Deze avond heeft tot doel de belemmeringen, keuzes en openheid over je werk met elkaar te delen; om jezelf te verdiepen in de onderliggende bewegingen in je ei- gen werk. Evenzo kun je deze pro- cessen van andere kunstenaars horen.

Neem je werk of beeldmateriaal fo- to's o. Deze avond staat in het teken van verdieping door ken- nis. Mieke de Wit kunsthistorica en Gerard Regeer Filosoof starten een onderzoekend gesprek vanuit hun kennis waarin ze op zoek gaan naar de kern van transparantie.

Gaande- weg worden de andere aanwezigen uitgenodigd actief deel te nemen aan dat gesprek. Kijk voor meer informa- tie op www. De Linde- hoeve in Emst houdt op zaterdag 25 april open dag. Een informa- tieve rondleiding, hindernisbaan, ringsteken en hoefijzergooien en allerlei andere activiteiten maken het wel heel aantrekkelijk om die zaterdag een kijkje te komen ne- men bij het paardenopfokbedrijf en —rusthuis aan de Nijbroekerweg 11 te Emst.

De Lindehoeve is een bedrijf waar zowel jonge paarden worden geboren en opgefokt, maar ook kunnen oudere paarden er een goede oude dag krijgen. Tijdens de open dag van zaterdag 25 april is iedereen van De paarden en hun huisvesting zijn te zien, jong en oud kunnen zich vermaken met de activiteiten.

Ook is er een verkoop van paardenspullen, de opbrengst daarvan is bestemd voor stichting ZOA. Onder het genot van een kopje koffie, zul- len zij gezamenlijk een programma samenstellen voor de jaarlijkse bij- eenkomsten.

Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een pre- sentatie, een film, of een etentje. Kortom mogelijkheden genoeg om er een gewenste invulling aan te ge- ven. Deze bijeenkomst is gepland op dinsdag 28 april om Alle Hattemse veteranen, ook diegenen die de eerdere bijeenkomst heb- ben gemist, zijn van harte welkom. Meer informatie via Stichting Wel- zijn Hattem, tel. Een opval- lend repertoire aan liedjes, uiteen- lopend van zeer uitbundig tot in- getogen, maakt dit programma tot een van de mooiste uit het oeuvre van Theatergroep Mooi Weer.

Tij- dens de Ouderenavond krijgen alle bezoekers uiteraard iets lekkers bij de koffie van Oranjevereniging Maxima. Henk Poot op 14 april niet door gegaan i. In plaats daarvan komt hij spreken op dinsdagavond 28 april. De avond begint om Aan- melden voor deze activiteit is mo- gelijk via kunstgildehattem gmail. De uitslagen van de Stableford competitie: Op di- verse scholen, weeshuizen, SOS dorpen, crèches en tehuizen voor gehandicapten in Johannesburg, Soweto en Mpumalanga gaan de Africlowns voorstellingen geven.

Bij de gehandicapten en ouderen zullen de Africlowns vooral con- tactclown zijn en geven ze zoveel mogelijk mensen persoonlijke aan- dacht. Ook dit jaar zijn een paar bekende en vertrouwde locaties en een aantal nieuwe uitdagende adressen waaronder bijzondere pro- jecten in Soweto.

De Africlowns hebben gewerkt aan een nieuwe voorstelling die in het teken staat van muziek en de zintuigen. De kinderen en volwassen gaan genie- ten en meedoen. In de townships zijn de Africlowns hard nodig en altijd welkom en in tehuizen en opvang in de townships. Tijdens de interactieve voorstellingen zul- len ze weer duizenden kinderen verblijden, even laten lachen en la- ten weten dat ze de moeite waard zijn.

Mede dankzij de giften die de stich- ting heeft ontvangen kunnen de Africlowns de lach op ieder gezicht realiseren. De Africlownstour is te volgen via Facebook en op de site www. Zo hebben we de zomeractiviteiten georganiseerd, apenkooi, is het jongerencentrum Het Honk weer open gegaan voor inloop en zijn we inmiddels al een jaar bezig met elke laatste vrijdag van de maand in samenwerking met jongerencentrum de Werf een voetbaltoernooi te organiseren.

U zult dat steeds vaker ook zien als u ons volgt in de krant, maar ook op de website en op facebook. Sinds kort zijn er jongeren die de website gaan bij- houden.

Ik nodig u dan ook uit om ons toe te voegen op facebook. Op de website kunt u zich ook abon- neren op artikelen die worden ge- schreven. Zo blijft u op de hoogte van het nieuws maar ook van de activiteiten.

Daarnaast kunt u mij altijd mailen, appen, bellen of via Facebook met vragen opmerkingen etc. Ik ben altijd bereid om langs te komen om kennis te maken en een gesprek. Deze vindt plaats op bovenstaande 2 dagen van 9.

Alledrie de winkels hebben een kraam voor de deur met echte koopjes. Bij Yoi vind je allerlei koopjes vanaf 2,50 euro van o. Vila, Supertrash en 10 Feet.

Op de kraam van Zen vind je allerlei huidverzorgings- producten van o. Logona, Hi- malaya en Bronnley voor een zeer scherpe prijs. De Sisters in Linge- rie hebben een kraam met Mucha- chomalo Boxers voor 10 euro per stuk.

Laag Riet en For Fun Jonkvrouw Crealijn zal samen met een mysterieuze gast er tussendoor flaneren en de tekeningen bewonderen. De hoofdprijs wordt beschikbaar gesteld door Dromeleijn. Het programma voor Koningsdag in Vaassen is als volgt Kermis op de parkeerplaats net voor de Cannenburgh, traditionele Rommelmarkt, vertrek Oranjerit met Klassieke Voertuigen Kermis, het Plein café van de Ruif, diverse kinderattracties en verenigingen op het feestterrein In verband met Koningsdag op 27 april organiseert de Oranjevereniging Emst die dag de jaarlijkse lampionoptocht Het begin en eindpunt van de lampionoptocht is bij dorpshuis De Hezebrink aan de Ds v.

De route van de op- tocht is als volgt: Ook dit jaar kunnen de kinderen prijzen winnen voor de door hen gemaakte creaties. Dit mag uiteraard van alles zijn zoals skelters, karren, fietsen of andere creatieve zaken. Tevens zijn er fakkels te koop bij dorpshuis De Hezebrink. Opgeven vooraf is niet nodig. Dit optreden werd door iedereen geweldig gewaardeerd. Na de voorspoedige terugreis kwam een einde aan deze geweldige dag. N L Altijd lekker lopen Dat kan met de modieuze collectie van Gabor.

Ga je voor sportief of juist elegant? Gabor schoenen hebben een comfortabele twist. Met deze schoenen loop je dus altijd lekker.

Wie wil dat nou niet? Dit concert zal op uitnodiging van de Hattemer Oranjevereniging op maandagavond 27 april in heu- se Oktoberfest-stijl plaatsvinden. Het concert in de Feesttent aan de Stadslaan zal om De entree is gratis. Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. En zoals altijd zal de kapel ook deze middag vocaal weer worden bijgestaan door ons vaste zangduo Eef Wegerif en Marianne Morsink. Noteer in uw agenda en kom op maandagavond 27 april naar de Feesttent in het weiland tussen de Stadslaan en de Apeldoornseweg te Hattem.

De aanvang is EPE- Duwen, dringen en rennen; dat waren vrijdag wederom de ingredi- enten van de start van de jaarlijkse rommelmarkt van de Goede Her- derkerk in Epe. Twee dagen konden liefhebbers van tweedehands goed snuffelen in een heel groot aanbod van spullen; kleding, boeken, meu- bels, gereedschap het was er alle- maal.

Ook tijdens de vuilniszakken- verkoop op zaterdagmiddag werden er heel wat zakken meegenomen. De spelers van het eerste kozen het beste spandoek en het winnende team kreeg vijftig euro voor de teampot. F2 maakte volgens de spelers het beste span- doek. De jonkies verdienden de uitgeloofde vijftig euro en deden met cu 25 ook een belofte: Het was de bedoeling dat de aanmoe- digingen op de beschilderde la- kens het eerste goede moed zou- den geven. Het liep zondagmid- dag echter anders.

Het leek alsof Heerde zich gesteund voelde. Epe 1 kreeg klop met Sabine Berghorst die zich al jaren met hart en ziel inzet voor Gymnastiekver- eniging Pegasus ontving deze blijk van waardering uit handen van Trudy Berends. Nicolien Mensink is in het bestuur gekozen als nieuwe penningmeester.

Zijn neemt met deze functie de taken van Bertus Berkhoff over. Afgetreden is Rosemarie Olde Nordkamp secre- tariaat. Zij werd bedankt voor haar inzet voor de vereniging.

Het huidi- ge bestuur is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Wie komt het bestuur van deze gezonde en dyna- mische vereniging versterken? Voor meer informatie over Pegasus of een bestuursfunctie kan contact opge- nomen worden met het secretariaat: Vlak voor de zomervakantie gaat de school verhuizen. De Van de Hulstschool bevindt zich straks een klein eindje ver- derop in de wijk, het nieuwe gebouw is al bijna klaar. De verhuizing komt dus steeds iets dichterbij.

Een ieder, die be- langstelling heeft, krijgt de ge- legenheid om nog eens langs te komen en rond te wandelen in de school. Dinsdag 19 mei van Alle tijd en ruimte krijgt u om herinneringen op te halen, elkaar nog even te ont- moeten op deze plek. Dus een welkom aan oud-leerlingen, oud-leerkrachten, buren, ou- ders en andere belangstellen- den. Alle dans-, muziekles- sen en lessen beeldende vorm- geving zullen na de meivakantie plaatsvinden in de MFA De Heerd.

Samen met drie basisscholen, de bibliotheek, het Dorphuis zal Cul- tuurplein een belangrijk centrum vormen in Heerde. Het nieuwe gebouw moet eerst verkend worden. Waar heb ik les, waar staat het kopieerap- paraat? Ook de administratie ver- huist mee. Het telefoonnummer en het mailadres blijven hetzelfde. Het postbusnummer komt te ver- vallen.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen kunt u Cultuurplein Noord Veluwe volgen via de sociale media zoals Instagram, Facebook en uiteraard Twitter. Deze bij- eenkomst wordt gekoppeld aan de opening van de skeelerbaan. In het beleidsplan Werk en Inkomen van de gemeente staan de instrumen- ten die ingezet kunnen worden om mensen, die het niet lukt zelfstan- dig in hun inkomen te voorzien, aan betaald werk te helpen.

Tijdes de werkgeversbijeenkomst worden werkgevers met 25 personeelsle- den of meer geïnformeerd over de banenafspraken, de participatiewet en de mogelijkheden om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. U bent welkom vanaf Tij- dens deze lezing wil dokter Frits van de Blom duidelijkheid geven over de betekenis en het juiste ge- bruik van de verschillende soorten vetten.

U kunt zich opgeven via email: Doordat de bal tussen de worpen door eerst gevangen wordt, biedt het bovendien meer rust en overzichtelijk- heid in het spel.

Daarmee kan deze sport tot op zeer hoge leeftijd nog gespeeld worden. Ideaal voor ouderen die graag actief en bewust bewegen. De gezellige groep netballers van Stichting Welzijn Hattem verwelkomt daarom graag nieuwe deelnemers. Gratis proefles, zonder aanmelding. Iedere woensdagmiddag van Meer in- formatie, tel. Kinde- ren die hun A-diploma al heb- ben en ook graag het B-diplo- ma op zak willen hebben, kunnen dat in één week voor elkaar krijgen.

De kinderen starten op maandag 4 mei. De lestijden zijn als volgt: Op zaterdag 9 mei vindt het afzwemmen plaats om Er zijn nog enkele plaat- sen beschikbaar, dus wacht niet te lang. Kijk voor meer informatie op www. Hiermee gaat zijn droom in vervulling: Ze zeilen in zes maanden naar de Cariben en terug en combineren het werken op een schip met hun schoolwerk.

Ik houd ontzettend veel van zeilen. Het is mijn sport. Ik zit op een zeilschool en iedere vrijdag train ik op het Veluwemeer en af en toe heb ik wedstrijden. Anderhalf jaar geleden heb ik de Randmeren Cup gewonnen. Hoe gaat het dan met zijn school? Tesse zit in de derde klas van het gymnasium in Apeldoorn en zijn schoolwerk tijdens deze reis ge- beurt geheel in samenspraak met zijn school. In de praktijk zal de ene helft van de groep les krijgen terwijl de andere helft aan het zeilen is.

Zo wordt een dag school afgewisseld met een dag zeilen. Naast het schoolwerk leren de kinderen al- les over zeilen. En alles wat ze aan theorie leren, wordt aan boord en tijdens expedities weer in de prak- tijk gebracht. De kinderen hebben allerlei diensten op het schip; van zeilen tot navigeren en van koken tot wacht lopen. Samenwerken is hierbij essentieel.

Om zijn reis financieel mogelijk te maken, is Tesse op zoek naar sponsoren -bedrijven en particulieren -en is hij bezig om diverse acties op te zetten. In totaal kost de reis ruim Verder sta ik op de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag. Bedrijven die Tesse sponsoren krijgen een link op zijn site en die van School at Sea en wie vanaf een bepaald bedrag sponsort, krijgt daarvoor een vlag in de want van het schip.

Wij komen het half jaar wel door. Je leert er veel van en je krijgt er iets geweldigs voor terug: Tesse heeft er veel zin in. Dit is niet iets wat vanuit school moet, maar het is mijn keuze.

Wilt u Tesse steunen in het verwezenlijken van zijn droom, kijk dan op tesseatsea. Jesper Jobse, een professionele basketballer, houdt de hele dag dan clinics voor verschillende leeftijds- groepen. Op 22 april zijn de tijden: Vooraf opgeven is gewenst via: Meer informatie is te vinden op www. In de week voorafgaand aan de nationale sportweek april hebben BASE coaches i.

Buurtsportcoaches lesgegeven tij- dens gymlessen op verschillende basisscholen in Epe, Zuuk en Oene. Burgemeester Jan Willem Wiggers voorzitter van het 4 en 5 mei comité woonde de herdenking bij, evenals andere leden van het 4 en 5 mei comité Hattem. Na ontvangst op het stadhuis vertelde Albert ten Cate, schrijver van kinderboeken, een Oorlogsverhaal. Edwin van der Wolf vertelde over de Stolperstei- ne in Hattem en ook was een film te zien over het monument aan de Zuiderzeestraatweg.

Vervolgens vonden er Bloemleggingen plaats bij de Dijkpoort en de synagoge in de Achterstraat. Aansluitend was er een herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Zui- derzeestraatweg. Hier vond een bloem- en kranslegging plaats en droegen leerlingen zelfgeschreven gedichten voor. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan twee geallieerde vliegers die zijn omgekomen toen hun toestel op de plek waar het monument nu staat op 27 november neerstortte.

Dit monument is geadopteerd door alle basisscholen in Hattem. Ook het houden van de collecte is een onderdeel van de sponsoring van deze dag. In de week van 20 tot 25 april wordt de collecte gehouden. Uw bijdrage is van harte welkom. Als u de Oranjecommis- sie een warm hart toedraagt, kunt hen ook voor een vast bedrag per jaar sponsoren. Al vanaf 5 euro per jaar kunt u vriend worden van de Vaassense Oranjecommissie. Wordt vriend van de Oranjecommissie: Meldt u aan als vriend via penningmeester oranjecom- missievaassen.

Vermeldt u naam, uw e-mailadres en zeg dat u vriend wilt worden. U krijgt dan een formu- lier toegestuurd waarmee u vriend kunt worden. Kijk voor meer infor- matie op www. Jantje Beton en Nickelodeon roepen dan ook iedereen op om in hun buurt een buitenzinnig en actief programma voor kinderen te orga- niseren.

Aanmelden kan avia www. Vorig jaar werden er op meer dan 1. Doet u ook weer mee? Aanmelden kan op www. Organisatoren ontvangen een gratis handig en leuk actiepakket met promotiemateriaal. Unieke voetbalwedstrijd bij v. De bekende sprint schaatsploeg Beslist. Deze keer zonder de gladde ijzers, maar met noppen onder de schoe- nen. Geen rondjes van 35 secon- den, maar tweemaal 45 minuten. Individu- ele sporters tegen gerenommeerde teamsporters.

Kom ze aan- moedigen op 23 april, aanvang: Er zijn 50 kunstenaars die hun werk laten zien en verkopen. De Kunstmarkt wordt gecombineerd met muziekoptredens, verhalen, gedichten, en creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals workshops, schilderen enz. Ze zoeken vrijwil- ligers die kinderen gaan begeleiden bij Fiets je schilderij en het stoepkrij- ten.

Ze willen de vrijwilligers inde- len van Graag aanmelden via info ronduithattem. Schultenbräu pilsener Met oranje fondant. Onder bijna subtropische omstandigheden speelden 36 ge- mengde teams hun onderlinge wedstrijdjes.

Na afloop van de poulewedstrijden bleven er 8 teams over voor het spelen van de kwartfinales. Deze kwartfinales werden een prooi voor de Nieuwe Wisselse school, de Zuukerschool, de Hoge Weerdschool en de Gilde- school. De halve finales werden uiteindelijk gewonnen door de Gil- deschool en de Hoge Weerdschool. Om de 3e en 4e plaats moest wor- den gespeeld door de Nieuwe Wis- selse school en de Zuukerschool, welke laatste de 3e plaats ver- overde.

De finale tussen de Hoge Weerdschool en de Gildeschool werd met minimaal verschil gewonnen door de Hoge Weerd- school, nadat ze lange tijd met hadden achter gestaan. Beste speler van het toernooi werd uiteindelijk Tim Blok van de Gildeschool. Hij kreeg de Gerard Berkhofbokaal uitgereikt. Bij alle deelnemende winkels krijgen klanten moederdagloten met daarop een unieke kluiscode. Tijdens de zogenaamde moeder- dagkoopavond op 9 mei worden de vele winnaars bekend gemaakt. De hoofdprijs is euro.

Die is uiteraard vrij te besteden bij de deelnemende winkels. Maar er is daarnaast nog eens ruim euro aan waardebonnen van onderne- mers uit te reiken.

Die was jarenlang zeer populair. De kluis die binnenkort ruim anderhalve week prominent voor het oude Formido-pand mid- denin het dorp zal staan, bevat naast het geldbedrag ook diverse waardebonnen van vele onderne- mers. De kluis blijft tot aan de Moederdag- koopavond op 9 mei staan. We vragen de Epenaren om hun moe- derdagloten op 9 mei tussen Direct aansluitend zal notaris Frank Wassink uit die bus officieel alle prijzen gaan trekken. Anders vervalt de prijs. Ster- ker, hij gaat het officiële startschot van deze Eper Grote Kluis-actie ge- ven.

Dat is tegelijkertijd de start van de actie. Zo wordt er die middag een kunstmarkt gehouden. Ook voor kinderen is er veel te doen. Zo kun- nen ze deze dag geschminkt worden en er staat een springkussen naast de Grote Kerk opgesteld.

Elders in het dorp worden net als alle jaren weer oldtimers geshowd. Chou en Veene- mans hebben er zin in: Nu maar hopen dat de Eper burgers dit ook massaal gaan waarderen.

Die wordt gehouden van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 mei. Je kunt ook tafels en stoelen timmeren, een vogelhuisje maken of de hut oppimpen. Zaterdagmorgen is het afsluiten geblazen en als dat gedaan is zijn er pannenkoeken. Inschrijven kan tot uiterlijk 25 april en vanwege de veiligheid kunnen maximaal 60 kinderen deelnemen. Ook kan de organisatie nog wel hulp van vrijwilligers gebruiken. De kosten zijn 5 euro en moeten op de eerste dag voldaan worden.

Inbegrepen is het drinken en wat lekkers. Voor aanmelden en in- formatie kan men mailen naar de organisatie via huttenbouwwapen- veld gmail. Dat bracht met liedjes, sketches en confe- rences een ode aan de streektaal. Een van de oprichters, Henk Dijkslag, zorgde naast de luim voor de ernst. Wanneer we de indruk wekken dat als minder- waardig te beschouwen draaien we zelf onze cultuur de nek om. Op de foto de mensen van het eerste uur. Een dag om alle moe- ders in het zonnetje te zetten.

De wereldwinkels in de regio heb- ben de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een mooie ac- tie bedacht. Koop voor 7,50 euro aan non —food producten en maak kans op een beautybehandeling ter waarde van 50 euro. Zo heeft u een h eerlijk product in huis en maakt u kans op een fijne gezichtsbehan- deling in uw eigen woonplaats.

In het studiogesprek dat Ad Spakman voert met de eigena- resse van 2eHansje vertelt ze over haar passie voor mode, die ze van jongs af aan heeft. De dagelijkse uitzending van Portret van Maja de Zwaan is van 17 tot 24 april om Deze begint om Fotoshoot voor jonge mantelzorgers HEERDE- Zit jij op de basisschool of het vervolgonderwijs en is er bij jou thuis iemand ziek, gehandicapt of heeft een psychisch probleem, dan ben jij mantelzorger.

Je vindt het meestal heel vanzelfsprekend om klaar te staan voor iemand. Dat is ook heel fijn dat je dat doet. Het kan ook best lastig zijn. Soms heb jij minder tijd voor gewone dingen zoals sport, spelen met vriendjes, huiswerk maken enz. Om jou als jonge mantelzorgers ook eens extra aandacht te geven organiseert de Plu een fotoshoot op woensdagmiddag 29 april. Deze fotoshoot wordt door een hobbyfotograaf verzorgd. Als je het leuk vindt om een mooie foto van jezelf te laten maken, neem dan con- tact op met De Plu, tel.

Opbrengst collecte EPE- De tijdens de nationale hart- week gehouden collecte voor de Ne- derlandse Hartstichting heeft in Epe ,08 euro opge- bracht. In Emst en Oene waren de bedragen respectievelijk ,72 en ,22 euro. Deze opbrengst wordt o. Bezoekers kunnen tussen 9. Ook is er een aantrekkelijke korting op de planten en zijn er prijsjes te winnen.

Het boek laat de veel- zijdigheid van éénjarigen zien en de vele verschillende toepassingsmo- gelijkheden. Daarom tonen we ook verschillende combinaties en bijvoorbeeld traditioneel opge- maakte hanging baskets.

Ze zijn makkelijk om mee te nemen en makkelijk in onderhoud. Ook daar passen we ons assortiment op aan. Ieder jaar voe- gen ze weer nieuwe soorten aan het assortiment toe.

Ook de liefhebber van bijzondere kuipplanten kunnen we een heel gevarieerd assortiment aanbieden. Waar vind je b. De kwaliteit van de planten staat bij Van der Velde voorop daarom ver- kopen ze ook speciale voeding en een zelf samengestelde kwaliteits- potgrond. Doordat alles uit eigen kwekerij komt, is de kwaliteit goed tegen een aantrekkelijke prijs. De klanten kunnen ook potten en han- ging baskets vakkundig laten op- maken. Kwekerij Van der Velde is gevestigd aan de Borchgraverweg 3a in Heerde, tel.

Over iets anders praten dan fotografie en lekker eten hoort ook bij een gezellige club. Na het eten orga- niseerde de penningmeester een spannende fotoquiz. Het nieuwe seizoen voor de club start in sep- tember. Wie benieuwd is naar het programma kan kijken op www. Iedereen die van fo- tograferen houdt, is welkom om een keer gratis mee te komen doen.

De familie van Dommelen heeft een wissel- bokaal geschonken aan de club, ter ere van Dick die jaren met plezier gespeeld heeft bij JBC Epétanque. Liesbeth van Dommelen heeft de wisselbokaal zelf ontworpen en ge- maakt. De wed- strijdleiding werd deze dag verzorgd door Wim Kanselaar. Evenementenkalender EPE- Na de vouwkaart met daar- op dagattracties en horeca in de gemeente Epe heeft de Stichting Promotie Gemeente Epe nu een evenementenkalender uitgegeven.

Hierop staan alle evenementen voor de periode april tot en met juni vermeld. De kalender is vanaf heden verkrijgbaar bij de VVV in Epe en wordt in de loop van deze week verspreid bij diverse accom- modaties, horeca en winkels in de gemeente Epe. De kalender is evenals de vouwkaart gratis af te halen. Wilt u ook uw evenement vermeld hebben op de volgende kalender? Geef dit dan door aan de VVV Epe en zij zorgen dat het evenement erop komt te staan. De aanleverdatum voor deze periode is 1 juni.

Zalk- SEH ; S. Help mee met de flesseninzame- lingsactie. Kamp Haagse Kinderen is een kinderkamp dat ieder jaar georganiseerd wordt voor kinderen uit Den Haag en omgeving die niet op vakantie kunnen.

trio pjes gratis sex apeldoorn